عاجل
الإثنين 1 سبتمبر 2025
رئيس مجلس الإدارة
هبة صادق
رئيس التحرير
أحمد إمبابي
دراما رمضان
البنك الاهلي

طه دسوقي يكشف السبب الدرامي لموت شخصية مفتاح في "ولاد الشمس"

طه دسوقي
طه دسوقي

كشف الفنان طه دسوقي عن تفاصيل دوره في مسلسل "ولاد الشمس"، وشخصية "مفتاح" التي قدمها وكانت بمثابة تحدٍ جديد له، بعيدًا عن أدواره الكوميدية المعتادة.



وخلال لقائه مع الإعلامية منى الشاذلي، في برنامج "معكم منى الشاذلي"، قال "دسوقي": "من أول ما أنا ومالك بدأنا نحلم بالمشروع، كنا بندور على علاقة تربط الشخصيتين، لحد ما طلع مالك بالفكرة الهايلة إن كلهم هيكونوا إخوات. ومن هنا بدأنا نشتغل على علاقتهم بشكل أعمق، مش بس من خلال السكريبت، لكن كمان من خلال فهمنا لبعض كممثلين".

أشار إلى أن التعاون مع أحمد مالك كان له تأثير كبير على تطور الشخصية، موضحًا: "زي ما بيقولوا في ورش التمثيل، الممثل اللي بيشتغل معاك في المشهد اسمه partner، ومالك كان من أحلى الشُركاء اللي اشتغلت معاهم. كان بيساعدني أضيف تفاصيل للشخصية عشان نوصل لحالة حقيقية تخلي الناس تحس إن الاتنين دول إخوات بجد".

أما عن ملامح شخصية "مفتاح"، فقال "دسوقي": "هو مختلف عن (ولعة) - شخصية أحمد مالك- تمامًا، مفتاح هو الشخص الهادئ اللي بيحاول يكون العقل المدبر، وده طالع من التروما اللي عنده بسبب العيلة اللي سابته. هو شخصية جوانية مش بيظهر انفعالاته بسهولة، ودي كانت نقطة مهمة في الأداء".

وبسؤاله عن قرار موت "مفتاح" ضمن أحداث العمل، قال طه دسوقي: "مكنش عنده حاجة يعيش عشانها خلاص".

 

تابع بوابة روزا اليوسف علي
جوجل نيوز